وبلاگ اردک من

وبلاگی برای پرورش دهندگان اردک

وبلاگ اردک من

وبلاگی برای پرورش دهندگان اردک

بیماری اردک ها

اردک ها پرندگان قویی هستن ولی ممکن است بعضی بیماری ها رو هم بگیرین که اگه بدونید خیلی خوب میتونید از این بیماری ها پیشگیری کنید.

اولین بیماری که ممکن است بگیرن در دوران جوجه بودن هست.

هنگام بارش بارون اونا رو بیارین خونه چون هنگام بارش باران بیماری های سایر پرندگان از طریق اب باران بهشون منطق میشود پس حتما در باران اردک ها رو رها نکنید

مورد بعدی بیماری نیوکسل یا نیوکاسل است که بیماری مشترک همه پرندگانه پس حتما پرنده خودتونو از سایر پرندگان ناشناس مثل کبوتر و …. دور نگه دارید.

بیماری های دیگه ممکنه از طریق خوردن سوسک سمی و … بهشون منتقل میشه

اردک ها کرم خیلی دوست دارن پس نذارید کرم های زباله رو بخورند چون ممکنه سمی باشن

در آخر اونا رو هرگز پرتاب نکید چون ممکنه پاهاشون بشکنه یا سیستم تنفسیشون صدمه ببینه

نکات مهم در پرورش اردک

  • چون اردک ها در بستر یا در مزارع نیمه باز نگهداری می شوند .تخم ها را دو تا سه بار جمع آوری کنید و از قرار دادن تخم های خیلی بزرگ ،خیلی کوچک و یا حالت های غیر نرمال به درون دستگاه جوجه کشی خودداری  کنید .
  • مدت زمان تبدیل شدن تخم های نطفه دار به جوجه در اغلب نژاد ها ۲۸ روز ولی درنژاد مسکووی بین ۳۴ تا ۳۵ روز می باشد . دمای مورد نیاز درون دستگاه جوجه کشی در هفته اول ۳۹ درجه  در هفته دوم ۲/۳۸ درجه ،درهفته سوم  ۸/۳۷ درجه و در هفته چهارم  ۵/۳۷  درجه سانتی گراد می باشد.  رطوبت در زمان ستر  ۶۰ تا ۶۵ درصد  و در زمان هچر ۷۵ تا ۸۰  درصد می باشد .
  • توجه داشته باشید طی مرحله جوجه کشی تخم ها را نوربینی کنید تا تخم های بدون نطفه و خراب  از دستگاه خارج گردد  چون این تخم ها  تولید گاز های  مضر و آلودگی می کنند ضمن این که  خطر انفجارشان هم زیاد است . این عمل باعث بهبود  در وضعیت تخم های  سالم می شود .
  • بعد از به دنیا آمدن جوجه ها از تخم صبر کنید تا کاملا خشک شوند سپس به سالن نگهداری حمل شوند مراقبت از جوجه اردک ها به مراتب آسانتر از جوجه مرغ ،بادرچین و … می باشد زیرا بهتر با شرایط خو می گیرند و نسبت به عواملا محیطی و بیماری زا  مقاوم ترند.

در این قسمت دما  زیر مادر مصنوعی در هفته اول  ۳۲ تا ۳۴ در هفته دوم ۲۶ تا ۲۸ و در هفته سوم ۲۴ درجه سانتی گراد  می باشد. از هفته چهارم به بعد بهتر است در محیط باز نگهداری شوند.

 

اردک مادر

نگهداری گله های مولد اردک

بعضی از نژاد ها در اردک به منظور تولید تخم خوراکی نگهداری می شوند دونده هندی و خاکی کمبل که آمار تولید بسیار خوبی دارند  که در کتب و مقالات مختلف تا ۳۰۰ عدد در سال هم گزارش شده است . چون مصرف خوراکی تخم اردک به خصوص در کشور ما کم می اشد معمولا جهت چنین کاری نگهداری نمی شوند. بعضی از تولید کنندگان گله هایی را جهت  تولید جوجه یک روزه و پرورش نگهداری می کنند.

از آنجا که در پرورش اردک نسبت به محیط مقاومند بنابراین سر پناه برای اردک ها ارزانتر از مرغ درمی آید جای پرنده ها باید وری باشد  که در زمان باد طوفان در امان باشند . برای تخم گذاری اردک ها می توان در کف سالن ها لانه های به ابعاد ۳۰ در ۴۵ و به ارتفاع  ۳۵ سانتی متر قرار داد.

در گله هایی که تخم اردک جهت تولید جوجه پرورشی می شوند  معمولا اواخر بهار  و تابستان پرنده ها را تولک می برند و پاییز و زمستان از آنها تخم جهت تولید جوجه می گیرند.

تخم اردک

جهت تغذیه در جوجه گوشتی بسته به شرایط محلی و قیمت و سلیقه  مرغدار تغییر می کند به عنوان مثال فرمول زیر مربوط به یک  شرکت آمریکایی جهت جوجه های یک روزه تا ۶ هفته می باشد که وزن آن بر اساس یک تن نوشته شده است .

ذرت ۴۴۵،گندم ۱۳۰، سبوس گندم ۱۹۳، پودر گوشت ۶۵، پودر یونجه ۷۸ ،پودر شیر پس چرخ ۶۴ ، سنگ آهک یا صدف ۵/۱۸ ،نمک ۵/۶ کیلو گرم .


منبع


eig-shop